24 apr. 2014

BYTA BIL

Vi valde ju att hyra en cab första delen av resan och nu idag var det dags att byta till den andra bilen. Vi tänkte att det skulle vara lite småjobbigt att köra runt med cab under själva roadtrippen, speciellt med tanke på att vi ska upp i bergen och härja, så vi bokade en Jepp Liberty till resterande tid.

Eftersom vi ska lämna bilen i LA så får vi betala en rätt saftig envägshyra. Jag antar att det ska täcka det som det kostar att få tillbaka bilen till Florida om inte någon skulle råka hyra samma bil åt andra hållet direkt efter oss. Bilarna är ju registrerade per delstat och dom vill inte gärna lämna ifrån sig en bil utanför staten.

När vi kommer dit så finns självklart inte någon bil i den klassen (med California-skylt) inne och han förklarar att han måste ge oss en bil med rätt skylt så han börjar visa några sämre bilar. Vi ifrågasatte så klart men det var tydligen så det fungerade. Inte en chans att vi betalar för en bättre bil + 7000 kr i envägshyra för att få något sämre. Säljaren höll på att smälla av när han hörde envägshyran så han blev väl lite mer samarbetsvillig, då kunde han hjälpa oss "om vi kunde hjälpa honom". Jag vet inte hur vanligt det är med mutor där, men det är inget jag vill hålla på med.. Tur att J är bra på att prata för vi rullade därifrån i en bra mycket bättre bil än vi betalt för, med Texas-skylt och utan att betala något extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar